Direktlänk till inlägg 22 december 2013

En vecka senare

Av Fia - 22 december 2013 08:43

Tjohej! Sorry för att jag inte har skrivit på en vecka, har haft fullt upp! Började jobba i måndags, har jobbat hela veckan och det har gått bra tycker jag! Men tar ett tag att lära sig barnen, rutiner, och hur att deala med dem. Oj den här veckan känns som två veckor, svårt att komma ihåg allt.


Söndag

Kände att jag blev lite trött på att bara sitta hemma och vara osocial så gick in på fb grupper för att se om något kul var på gång, och 2 andra tyska Au pairer hade skrivit i en grupp om att dem skulle kajak. Så jag frågade om jag fick komma med och det vart riktigt mysigt! Vi kajade i floden som går genom staden, var så fint!


Måndag

Well första dagen på jobbet och min första trräningsdag. Har börjat träna i garaget med fria vikter så jag sparar lite pengar, har hittat ett schysst träningsplan på nätet, tränar 4 dagar i veckan i 12 veckor och det är riktigt kul! Men iaf första dagen gick ganska bra antar jag, tror vi gick ut till lekparken, svårt att gå över gaterna här då bilar gärna inte stannar och det finns inga schyssta övergångsställen. Så medans jag går över gatan med barnvagnen, lillen i sätet och den lilla större på en sparkcykel, så tappar han sitt djur mitt på gatan. Han blir såklart jätteledsen och vill springa ut i gatan för att hämta den, så fick lite panik där men lugna ner han och så ordnade vi det, hehe. Sen till lekparken, leka massa lekar, upponerneroupp osv. Tror jag däckade ganska direkt efter den dagen, var så trött.


Tisdag

Tror jag ordna med mitt bankkonto denna dagen, var en tråkdag då det bara regnade och vi kunde inte hitta på så mycket så den mesta tiden gick för att hjälpa mig fixa mina bankstuff. Däckade säkert efter det här passet med, samt tränade innan jobbpasset!


Onsdag

Yes, en till vanlig jobbdag, och träning. Här var jag extremt trött efter all träning, kunde knappt gå upp för trapporna här eller något alls. Skulle ut och springa efter det benpasset tänkte jag, men kändes som jag skulle tappa balansen. Så nä skippar nog det tills jag har gjort klart det här träningsprogramet! Minns inte såå mycket av denna dagen med, så inget speciellt antar jag. Jo! Skulle ha gått till beach tänkte jag skriva, eh stranden menar jag med en annan främmande au pair men hon ställde in dessvärre, tur för mig som ändå inte hade några muskler den dagen.


Torsdag

Yes vanlig jobbdag, tänkte ta pöjkarna till ”playgroup” här som ligger bara 5 min ifrån för att träffa andra ungar samt au pairer, men den sista playgroup hade redan varit. Så vi gick till bibblan istället och det va mys. Hehe något som är ganska kul här är att alla tror att jag är pojkarnas morsa, eller att jag är värdpappans fru. Lite knäppt. Senare under kvällen så drog jag in till staden för att gå på en grej som kallas ”coffe groupe”. Det är något au pairerna har startat så man kan komma dit och träffa andra au pairer och snacka skit. Dock så snackade 97 % av dem tyska. Var kul i början när vi var få för då försökte dem hålla sig till engelskan, men när det väl vara ca 20 tyskar så blev jag faktiskt lite förvirrad ett tag och trodde jag var i Tyskland. Iaf träffade en franska och vi snackade en del eftersom vi inte kunde tyska. Hon stack efter ett tag. Jag bestämde mig för att jag ville försöka träffa människor, och socialisera sig men var lite svårt där så dumpade tyskarna och drog till puben bredvid. Snackade med några snubbar från NZ som jobbade med att bestämma om folk skulle få pengar för jordbävnings-skador eller inte. Dem hade aldrig träfat en från Sverige förut, och dem sa ”When I think about sweden, I think about this awesome country where the goverment take care for you, free healthcare, and everyone like each other and are happy!” Klockan började bli mcyket så började dra mig mot bussen. När jag kommer fram till buss-stoppet så får jag reda på att sista bussen för mig redan har gått. Lite panikslagen står jag där och funderar hur fan jag ska lösa det här utan att behöva spendera massa pengar på taxi, då det är ganska dyrt här. Frågade en snubbe om cigg medans jag grubblade, och han såg att jag var lost, så han bestämde sig för att hjälpa mig. Vi tog bussen hem till han för att dumpa hans grejer. Hans hus såg ut som ett övergivet ställe men ganska mysigt. Han får tydligen bo där gratis, så länge som han renoverar det, samt han var också nyinflyttad i Chch. Så efter vi dumpade hans grejer så visade han hela vägen hem. Var kul, blev ganska djupa samtal direkt, schysst snubbe! Fredagen var helt ok, min första vilodag efter träningen, men var ganska slut den dagen så kändes som jag inte gjorde så mycket. När jag och storlillen var ute så ser vi några ungdomar som käkar glass, varpå min 3 åring skiker till em ”THAT's NOT HEALTHY FOOD!!!”

På kvällen skulle jag gå ut med en annan au pair jag heller inte hade träffat men var för trött och bestämde att jag skulle möta upp Jae istället, snubben från dagen innan som hade hjälpt mig så vänligt. Så vi satte oss i en park, snacka skit och lyssnade på musik. Vi ska nog fira lite jul och nyår tillsmmans, förhoppningsvis i Queenstown, då ska jag hoppa fallskärm med. Min första NZ kompis!


Lördag

Yes, då vare lördag! Hade planerat några dagar med en au pair över fb om att vi skulle åka till Kaikoura. Hon hade skrivit i en NZ grupp att hon ville dit och frågade om någon ville hänga med. Någon blev jag! Yes, bussen skulle gå 7:15 från staden. Jag vaknar exakt 7:00 och inser att jag har försovit mig bigtime. Värdpappan, Ryan, knackar på min dörr och frågar ”Are you alright mate?” Klär på mig mig, slänger ner allt det sista jag ska ha med mig i min rygga, har inte borstat tänderna eller något och hoppar in i bilen. Ryan skjutsar mig till bussen, och det är ca bara 7 min kvar innan den ska gå, tar ca 7 min in till staden. Men hann med den i sista stund! Min resekamrat var nog lite nojig då jag inte hade dykt upp. När vi kommer fram till Kaikoura så checkar vi in på ett hostel. Fixar käk, går runt i staden, och väntar på att få göra våra äventyr vi hade bokat in. Vi hade bokat in kajaking, där man kajakar bland sälar, pingviner, delfiner och till och med valar! Dessvärre så va vädret så uselt så dem ringde oss och ställde in det, men vi fick en tid dagen efter istället! På kvällen spelar vi lite biljard med en av våra rumskamrater, var kul! 


Söndag

Vaknar av att min klocka inte har ringt i tid, hade bokat in ”seal swim” så skulle simma med sälar 9:30. Hinner göra mig oordning och allt, checka ut från hotellet dra till seal grejen, MEN dem hade stället in det med då vädret var uselt. Hade verkligen sett fram emot det. Iaf under dagen så gick jag och min resekamrat runt i staden, marknaden och allt, och vädret blev bättre! Till slut var det dags för våran kajaking! Fick en del instruktioner och allt sen var det dags! Var jätte mysigt, vågorna var jättestora, så kändes som att åka berg och dalbana. Såg en del sälar på riktigt nära håll, jätte söta! Samt en pingvin. Efter kajakingen tog jag ett snabbt dopp i havet, skönt, varmt, och saltigt! Sen var det dags att dra sig hemåt, till Chch. Så nu sitter jag här hemma i mitt rum, dödstrött och ska strax sova!


Kaikoura var förresten grymt vackert!!!! Havet var turkos, och stranden var bara stenar och grus. Så när vattnet kom in med vågor så klirrade det, jätte vackert lät det! Hittade snäckskal också!! Ska nog tillbaks dit då jag verkligen vill simma med sälar och delfiner!!


Så, så har min vecka varit, hur har eran varit? :DDD


                                                           

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fia - 1 augusti 2014 10:56

Så nu är det nästan bara en månad kvar tills jag åker hem. Känslorna går verkligen upp och ner om hur jag känner för det. Vissa dagar är det nästan som att jag funderar på att flytta hit på riktigt, och andra dagar vill jag bara hem direkt. Känns väl...

Av Fia - 13 juni 2014 02:09

  Tjobro! Oj det var verkligen länge sen jag uppdatera här, ber om ursäkt för det! Nu har jag varit i Nya Zeeland i 6 månader och mycket har jag sett och upplevt. Det har verkligen varit en stor upplevelse, och erfarenhet att vara här. Men nu när v...

Av Fia - 20 februari 2014 20:25

Ja jag vet jag är lite seg på att uppdatera här men ja! Så ja roadtripen var hur grym som helst!! Minns inte alla ställen vi var på , men det är absolut det bästa sättet att se NZ på! Resan började med soligt väder, vi övernattade vid Lake Tekapo. Tr...

Av Fia - 27 januari 2014 00:52

                wwoh! Har precis hoppat bungyjump fran NZ hogsta Bungyjump, samt de 3 varldens storsta!! Shitshit var lite flippad timman innan men lugnande ner mig pa bussen dit. Nar vi kom fram sa satte dem pa oss utrustningen fick aka i en...

Av Fia - 25 januari 2014 04:16

Hey mates! Eh ja som ni har sett så har jag inte skrivit något på ett tag nu, har inte riktigt haft tid och finns inget speciellt att skriva om så. Allt är lite som det har varit, jobb, mat sova, party, random folk och idioter ^_^ Yes. men hörrni nu ...

Presentation


Den andra December tjugohundratretton åker jag till andra sidan jorden, från svenneland till Kiwilandet, Nya Zeeland för att jobba som Au pair! Är en glad liten stor hobbit, som är på min första resa, och dessutom helt ensam! Mot Mordor och vidare!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
December 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lämna några rader, vetja!


Ovido - Quiz & Flashcards